flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо в.о. голови суду

09 серпня 2021, 11:23

Згідно наказу в.о. голови суду № 02-40/37 від 3 серпня 2021 року голова Балаклійського районного суду Харківської області Носов Геннадій Сергійович відрахований зі штату суду 29 липня 2021 року у зв"язку зі смертю.

Відповідно до ч.2, ч .3 ст. 20 Закону України " Про судоустрій і статус суддів"  голова місцевого суду, його заступник, голова апеляційного суду, його заступники, голова вищого спеціалізованого суду, його заступники обираються на посади зборами суддів відповідного суду з числа суддів цього суду. 

Голова місцевого суду, його заступник, голова апеляційного суду, його заступники, голова вищого спеціалізованого суду, його заступники обираються на посади зборами суддів шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів відповідного суду строком на три роки, але не більш як на строк повноважень судді, у порядку, визначеному законом.

Згідно ч. 3 ст. 24 Закону України " Про судоустрій і статус суддів"  у разі відсутності голови місцевого суду його адміністративні повноваження здійснює один із заступників голови суду за визначенням голови суду, за відсутності такого визначення - заступник голови суду, який має більший стаж роботи на посаді судді, а в разі відсутності заступника голови суду - суддя цього суду, який має більший стаж роботи на посаді судді.

Про обрання голови суду буде повідомлено додатково.