flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги судам, які організовують проведення судових засідань в режимі відеоконференції

21 березня 2024, 13:18

Відповідно до вимог процесуального законодавства України учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або в приміщенні іншого суду, визначеного судом.

У такому випадку засобами підсистеми відеоконференцзв'язку здійснюється бронювання залів судових засідань та інших приміщень, призначених для забезпечення участі осіб в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв'язку як безпосередньо в самому суді, так і у приміщенні іншого суду

З метою належного забезпечення проведення судових засідань в режимі відеоконференції з Балаклійським районним судом Харківської області бронювання залів судових засідань має здійснюватись засобами підсистеми відеоконфернцзв’язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи щонайменше за один робочий день до дня судового засідання з направленням відповідних документів на електронну пошту суду.

Додатково повідомляємо, у суді для бронювання з метою проведення відеоконференцій на виконання доручень інших судів доступні три зали судових засідань: № 1, № 3 та № 6.

 

Згідно з п. 4.1, 4.2 Правил внутрішнього трудового розпорядку для працівників Балаклійського районного суду Харківської області, затверджених загальними зборами трудового колективу апарату Балаклійського районного суду Харківської області (протокол від 6 грудня 2010 року №45) (зі змінами), для працівників апарату суду установлюється п'ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями (субота та неділя). Робочий час з понеділка до четверга триває з 8-00 год. до 17-00 год., у п'ятницю - з 8-00 год. до 15-45 год. Перерва для відпочинку і харчування триває з 12-00 год. до 12-45 год. і не включається в робочий час.

Відповідно до п. 4.16. Правил з метою забезпечення безпеки роботи суду, порядку у суді, збереження майна суду, вхід у приміщення суду відвідувачам дозволяється тільки в робочий час.

 

При бронюванні залів судових засідань просимо враховувати робочий час суду.

При цьому, якщо судове засідання почалося в робочий час, але зачіпає неробочий час, відповідальний працівник суду за проведення відеоконференцій з іншими судами повідомляє про це головуючого суддю та припиняє сеанс відеозв’язку з іншим судом, виготовляє акт про припинення відеоконференції з судом і засобами електронного зв’язку направляє його для відома суду, який здійснював судове засідання в режимі відеоконференції.