flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Висвітлення результатів розгляду кримінальних проваджень про колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111-1 КК України)

06 травня 2024, 17:00

06 травня 2024 року Балаклійський районний суд Харківської області розглянув кримінальне провадження № 610/1118/24 за обвинуваченням громадянина України, 1969 року народження, уродженця та мешканця м. Балаклія Харківської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111-1 КК України.

Суд встановив, шо в липні 2022 року обвинувачений, перебуваючи на території тимчасово окупованого м. Балаклія Ізюмського району Харківської області, діючи умисно та усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, реалізуючи свій раніше виниклий кримінальний протиправний умисел, добровільно надав згоду представникам окупаційної адміністрації на зайняття посади спеціаліста по екології та природним ресурсам відділу ЖКХ в окупаційній адміністрації держави-агресора - так званій тимчасовій цивільній адміністрації м. Балаклія Харківській області, на яку був призначений розпорядженням так званого голови окупаційної адміністрації м. Балаклія Ізюмського районну держави-агресора.
В подальшому представник роботодавця в особі так званого голови окупаційної адміністрації держави-агресора – тимчасової цивільної адміністрації м. Балаклія Харківської області, що діяв на підставі наказу так званого голови окупаційної адміністрації держави-агресора – Ізюмської тимчасової цивільної адміністрації, 01.07.2022 склав трудовий договір про прийняття обвинуваченого на посаду спеціаліста по екології та природним ресурсам відділу ЖКХ в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Працюючи на вказаній посаді до 08 вересня 2022 року, тобто до деокупації м. Балаклія Збройними Силами України, обвинувачений, у зв'язку з тим, що сектор по екології та природним ресурсам відділу ЖКХ так і не розпочав свою роботу, фактично виконував обов'язки водія на транспортному засобі «DAEWOO LANOS», упродовж липня-вересня 2022 року возив керівництво та працівників цивільної адміністрації держави-агресора по м. Балаклія, до міст Ізюм та Куп'янськ Харківської області у робочих справах незаконного окупаційного органу влади.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у пред'явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111-1 КК України, призначивши йому покарання – позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, правоохоронних органах, судах, юридичних особах публічного права, органах, що надають публічні послуги на строк 10 (десять) років з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.