flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт керівника апарату про роботу апарату суду у 2016 році

27 грудня 2016, 10:38

 Звіт про роботу керівника апарату Балаклійського районного суду Харківської області за 2016 рік

 

 

 Організаційна діяльність суду .

 

В 2016 році робота Балаклійського районного суду Харківської області (далі –суду) велась за річним планом роботи на 2016 рік, затвердженого головою суду.

Керівником апарату проводились оперативні наради працівників апарату суду; здійснювались перевірки роботи секретарів суду, секретарів судових засідань, помічників суддів; головного спеціаліста, а також перевірки в кадровому діловодстві; проводилась підготовка та направлення до ТУ ДСА України в Харківській області піврічних та річних статистичних звітів по всім формам судочинства, а також звітів про звернення громадян; забезпечувався контроль загальної організації роботи канцелярії суду; секретарями судових засідань здійснювалась організаційна робота щодо забезпечення розгляду справ, які надійшли до суду.

У вересні 2016 році в суді проводилось оцінювання роботи суду за системою оцінювання роботи суду . За результати оцінювання встановлено, що в цілому працівники апарату суду та судді задоволені функціонуванням суду, хоча є деякі фактори, що потребують особливої уваги. Так, необхідно звернути увагу на організацію роботи, робочого місця, відносини у колективі, ставлення до відвідувачів суду.

Відвідувачі суду в цілому добре оцінюють роботу суду. Так, значно покращилися зручність та комфортність перебування у суді, покращилось сприйняття роботи суддів та працівників апарату суду відвідувачами суду, збільшився рівень інформованості відвідувачів роботою суду, покращилась якість організації проведення судових засідань та викладення рішень по справам.

 Звіт щодо оцінювання роботи суду викладений для ознайомлення на офіційному веб-порталі суду.

Протягом 2016 року в суді були проведені наступні аналізи і узагальнення ( відповідно до плану роботи)

1.  Оцінка і аналіз ефективності діяльності суду.

2. Узагальнення причин скасування постанов суду в адміністративних справах.

3. Аналіз причин тривалого розгляду кримінальних проваджень у 2015 році, що перебували в провадженні судді Носова Г.С..

4. Аналіз практики призначення судом судової експертизи у 2015 році.

5. Аналіз судової практики з вирішення процесуальних питань, пов’язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах за 2015 рік, що перебували в провадженні судді Усенко С.І.

6. Аналіз судової практики вирішення слідчими суддями питань, пов’язаних із слідчими (розшуковими) діями у 2015 році.

7. Аналіз дотримання розумних строків розгляду цивільних справ у 2015 році.

8. Аналіз судової практики розгляду спорів про порушення умов договору, що перебували в провадженні Феленко Ю.А. у 2015 році.

9. Аналіз практики залишення адміністративних позовів без руху, що перебували в провадженні судді Тімонової В.М. у 1 півріччі 2016 р.

10. Аналіз причин скасування вироків суду у кримінальних провадженнях в апеляційному чи касаційному порядку за 2015 рік, що перебували в провадженні судді Стригуненко В.М.

11. Аналіз судової практики розгляду скарг на бездіяльність слідчого, прокурора у 2015 році.

12. Аналіз практики розгляду кримінальних проваджень щодо злочинів проти життя та здоров’я особи за 2016 рік, що перебували в провадженні судді Феленко Ю.А..

13. Аналіз практики розгляду спорів про відшкодування шкоди завданої ДТП у 2016 році.

14. Аналіз судової практики розгляду цивільних справ про стягнення заборгованості за кредитним договором, що перебували в провадженні судді Усенко С.І. у 2016 році.

 

Кадрова робота.

 

Протягом 2016 року звільнено 3 помічників суддів , 2 секретаря судових засідань, 1 судовий розпорядник та 2 секретаря суду. На теперішній час вакантні посади: 2 секретаря суду, 1 секретар судового засідання та 2 помічника судді (помічників неможливо призначити на посаду оскільки вакантні посади 2 суддів).

У 2016 році в Харківському регіональному відділенні Національної школи суддів України пройшли підвищення кваліфікації 1 старший секретар суду та 3 помічника судді.

Ведення кадрової документації відповідає вимогам чинного законодавства. Накази про призначення на посади, звільнення з посад, заохочення, відпустки та інші готує заступник керівника апарату суду, на якого покладені обов’язки з ведення кадрового діловодства. Їх реєстрація ведеться в журналах встановленого зразка та відповідно до номенклатури справ.

Особові справи та трудові книжки суддів та працівників апарату ведуться відповідно до вимог законодавства.

 

Фінансово-господарська діяльність.

 

У 2016 році укладено договір з підприємством поштового зв’язку щодо доставки поштової кореспонденції.

У 2016 році суд був забезпечений поштовими конвертами, марками, обкладинками справ, папером та миючими засобами.

В ТУДСАУ у Харківській області направлено для ремонту протягом року  1 копіювальний пристрій з картриджем, 3 принтера, 1 комп»ютер та 1 монітор. На даний час відремонтована вся техніка, крім 1 системного блоку. Крім того, здійснено заправку 96 картриджів.

В жовтні 2016 року було проведено інвентаризацію активів та зобов’язань, що обліковуються на позабалансовому рахунку 01  Балаклійського районного суду Харківської області станом на 01.09.2016 року.

В грудні 2016 року була проведена вибіркова інвентаризація основних засобів у Балаклійському районному суді Харківської області станом на 01 грудня 2016 року в присутності представника Державної аудиторської служби України (державної фінансової інспекції України) та представника ТУ ДСА України у Харківській області.

Встановлено, що матеріальні цінності наявні, використовуються за призначенням, зношені підготовлені до списання.

Щомісячно до ТУ ДСА в Харківській області направлялися рахунки та акти виконаних робіт для оплати за отримані комунальні послуги та акти на списання поштових знаків та бензину.

Здійснювався постійний контроль по ліміту спожитої електроенергії та  інших комунальних послуг з метою недопущення переліміту.

            На теперішній час завершується будівництво 6 залу судових засідань, кабінету для судових розпорядників, ремонт залу судових засідань № 2  та замінено 8 вікон на металопластикові.

 

Керівник апарату

Балаклійського районного суду

Харківської області                                                           М.С. Брежнєв