flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Балаклійським районним судом Харківської області визнано винним мешканця району за зберігання, розповсюдження дитячої порнографії та вчинення розпусних дій щодо неповнолітньої особи та малолітніх

12 вересня 2017, 10:49

Колегією суддів Балаклійського районного суду Харківської області розглянуто кримінальне провадження з визнанням винним 44-літнього мешканця Балаклійського району у зберіганні та розповсюдженні дитячої порнографії, вчиненні розпусних дій щодо особи, яка не досягла 16-річного віку та малолітніх (за ч.ч.4,5 ст.301, ч.ч.1,2 ст.156 КК України).

За обставинами справи чоловік протягом 2016-2017 років через соціальні мережі в інтернеті займався поширенням дитячої порнографії. В «Одноклассниках» та «Вконтакте» він під чужими іменами, жіночими, в тому числі, відкривав свої сторінки. А щоб було легше контактувати з дітьми, під одним із «ніків» видавав себе за 10-річну дівчинку.

Через мобільний інтернет на свій телефон зловмисник скачував фото- та відео порнографію, розміщував на своїх сторінках і пересилав друзям по соцмережам. Як правило, жертвами збоченця ставали неповнолітні. З восьми встановлених епізодів його переписки в соцмережах шість – стосувалися неповнолітніх дівчаток, решта – молоді жінки.

11 вересня 2017 року вироком колегії суддів Балаклійського районного суду Харківської області мешканцю Балаклійського району призначено покарання - 7 років позбавлення волі.