flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено вирок доньці та її співмешканцю за вбивство батька та викрадення 1 тис. доларів США

20 вересня 2017, 15:04

  Колегією суддів Балаклійського районного суду Харківської області розглянуто кримінальне провадження з визнанням винними 38-річну жінку та 32-річного чоловіка - мешканців м. Ізюм, які за 1 тис. доларів США позбавили життя батька жінки. Жінці суд призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, чоловіку - 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 Подія трапилася на початку вересня 2016 року. Донька потерпілого разом із своїм співмешканцем після застілля вирішила вчинити розбійний напад на її батька та викрасти його заощадження.

 Вони на таксі приїхали з Ізюму до Борової, де мешкав потерпілий, та зайшли до його будинку через незачинені двері. Коли батько спав у своїй кімнаті, зловмисники почали обшукувати сервант, однак грошей не знайшли. Потім жінка передала чоловіку викрутку для того, щоб зняти полицю в шафі, у якій був тайник з грошима. В цей час в кімнаті проснувся батько жінки та підійшов до чоловіка. Чоловік жорстоко побив батька співмешканки. Від отриманих травм жертва померла. Після цього чоловік відкрутив полицю, з якої випав конверт з грошима.  Конверт  з грошима передав обвинуваченій. Коли чоловік виходив з кімнати, то з полу підібрав мобільний телефон «Nokia» Вони вийшли з будинку, викликали автомобіль « таксі»  і поїхали в м.Ізюм. Нападники заволоділи 1 тис. доларів США та мобільним телефоном господаря і втекли.

 Доньку потерпілого визнано винною у вчиненні розбійного нападу на батька з метою заволодіння чужим майном, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та поєднаному з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).

 Її співмешканця - у скоєнні розбійного нападу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, і умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень що спричинили смерть (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 121 КК України).