flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання голови з нагоди Дня працівників суду

15 грудня 2017, 11:32

     15 грудня Указом Президента України від 08.12.2000 року № 1318/2000 в Україні встановлено щорічне професійне свято – День працівників суду.

     Нажаль, сьогодні частина людей впевнені, що покарання за свідоме ігнорування законів не для них. Правовий нігілізм, неповага до закону, його порушення стали для окремих своєрідною «нормою» в економіці, політиці і в повсякденному житті.

     Суспільство житиме за законом, коли законність стане ефективною, а беззаконня – покараним. Представники влади, керівники усіх рангів і рівнів зобов’язані стати прикладом законослухняності, а порушники закону з боку влади – обов’язково нести покарання, причому з широким розголосом.

     За штатом у Балаклійському районному суді Харківської області 9 суддів , фактично працює 7 суддів: голова суду Носов Г.С., судді Усенко С.І., Тімонова В.М., Стригуненко В.М., Феленко Ю.А., Купін В.В., Храмцов В.Б.. Станом  на 12.12.2017 року  фактично мають повноваження щодо здійснення правосуддя лише 5 суддів, оскільки у двох суддів закінчився 5 річний строк повноважень і 2 посади вакантні.

     Крім того, в суді наявний апарат, котрий налічує 36  осіб. Очолює апарат Брежнєв М.С., заступником керівника апарату є Вербицька Т.С.. Також до складу апарату суду входять: 9 помічників суддів, головний спеціаліст, консультант, старший судовий розпорядник, 2 судових розпорядники старший секретар суду, 9 секретарів судового засідання, 5 секретарів суду, діловод, архіварус,2 прибиральника  службових приміщень, робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків.

     Так за перше півріччя 2017 року Балаклійським районним судом Харківської області було розглянуто 1928 справ та матеріалів з них: 784 цивільних справ та матеріалів, 89 адміністративних справ та матеріалів, 703 кримінальних справ та матеріалів та 352 справ та матеріалів про адміністративні правопорушення.

     Станом на 12.12.2017  в приміщенні суду наявні 6 залів судових засідань, 5 з яких обладнані для розгляду кримінальних справ (2 зали з огородженнями зі спеціального  захисного скла та 3 зали з металевими загородженнями для утримання підсудних). Крім того, в 2 залах встановлені системи відеоконференцзв’язку, що забезпечують роботу суду у режимі відеоконференції під час розгляду судових справ. Відповідно до ст. 158-1 ЦПК України суд за власною ініціативою або за  клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

     На стендах в холі приміщення суду розміщена необхідна для громадян інформація: найпоширеніші зразки заяв, реквізити для сплати судового збору, правила поведінки в суді тощо.

     Крім того багато інформації (телефонний довідник, інформацію щодо списку автоматично розподілених судових справ, список судових справ призначених до розгляду тощо ) можно отримати на веб-порталі Балаклійського районного суду Харківської області за посилання: http://bll.hr.court.gov.ua.

     В даний не легкий час почесна й відповідальна місія служіння правосуддю вимагає від суддів та працівників судових органів високого рівня знань, досвіду та виняткових особистих якостей – честі, гідності, відданості справі та наполегливості.

     Шановні колеги, судді та працівники апарату суду прийміть щирі вітання з Днем працівників суду!

     Ваша діяльність відіграє важливу роль в утвердженні принципу верховенства права та справедливості. Саме від Вашої самовідданої роботи багато в чому залежить збереження в суспільстві політичної стабільності, миру та спокою, дотримання конституційних прав і свобод людини, надійний захист громадян від беззаконня.

     Бажаю Вам міцного здоров’я, великого людського щастя, благополуччя Вам і Вашим родинам. Нехай Ваш високий професіоналізм, досвід та знання будуть і надалі сприяти підвищенню рівня правової свідомості та справедливість  у нашому суспільстві.

 

 

     Голова

     Балаклійського районного суду

     Харківської області                                                               Г.С. Носов