flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Встановлено графік чергування слідчих суддів для розгляду клопотань про призначення експертизи за фактом смерті

06 квітня 2018, 15:04

     Балаклійський районний суд Харківської області повідомляє про встановлення графіка чергування слідчих суддів для розгляду клопотань про призначення експертизи за фактом смерті.

     Відповідно до Закону України № 2147-VIII від 03.10.2017 року до ст. 242 Кримінального процесуального кодексу України внесені зміни, згідно з якими експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з’ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

     Згідно до ст. 244 Кримінального процесуального кодексу України клопотання про проведення експертизи розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, не пізніше п’яти днів із дня його надходження до суду.

     У зв’язку з неможливістю поховання близьких родичів у розумні строки рішенням зборів суддів вирішено встановити графік чергування слідчих суддів у вихідні, неробочі та святкові дні для розгляду клопотань про призначення експертизи за фактом смерті.