flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагадування щодо порядку приймання кореспонденції засобами Електронного суду

26 липня 2019, 10:26

     Шановні громадяни! Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до наказу ДСА України від 22.12.2018 № 628 « Про проведення тестування підсистеми «Електронний суд» у місцевих та апеляційних судах» у місцевих та апеляційних судах (далі-суди) розпочинається експлуатація підсистеми «Електронний суд» в тестовому режимі.

     Тобто, починаючи з дати прийняття наказу, суди керуються вимогами розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішення Ради суддів України від 26.11.2010 №30 ( у  редакції рішення ради суддів України від 02.03.2018 № 17 зі змінами), далі- Положення (ознайомитись з Положенням можна за посиланням https://court.gov.ua/sudova-vlada/969076/polozhenniapasds/ ).

     Згідно з вищезазначеним розділом Положення приймання та реєстрація, надісланих учасниками судового процесу, процесуальних документів повинна здійснюватися з офіційних електронних адрес (Електронних кабінетів), які вони мають створити в Електронному суді, розміщеному за посиланням https://cabinet.court.gov.ua.

     Приймання та реєстрація процесуальних документів, надісланих з електронної пошти з доменним іменем «@mail.gov.ua» або з будь-яких інших доменних імен, не здійснюється.

     Документи подаються за допомогою електронного кабінету в форматі  електронного документу та електронної копії паперового документу. Суди приймають подані електронні документи як оригінали документів, а електронні копії паперових документів, як завірені копії оригіналів документів та можуть вимагати надання їх оригіналів для перевірки.

     Більш детальну інформацію про функціонування підсистеми «Електронний суд» ви можете знайти за посиланням: https://court.gov.ua/press/news/619572/