flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо подання декларацій присяжними

03 березня 2020, 15:35

Балаклійський районний суд Харківської області звертає увагу, що відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктами, на яких поширюється дія Закону, є, зокрема, присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

Якщо протягом 2019 року присяжний брав участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, незалежно від того чи отримав він виплати за виконання обов’язків у суді як присяжного, зобов’язаний подати до 1 квітня 2020 року шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством (https://portal.nazk.gov.ua/login).

З роз’ясненнями щодо заповнення декларації можна ознайомитися на веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції https://nazk.gov.ua/uk/departament-perevirky-deklaratsij-ta-monitoryngu-sposobu-zhyttya/metodychni-rekomendatsiyi-sub-yektam-deklaruvannya/.

Якщо присяжний протягом 2019 року був увільнений від виконання обов’язків присяжного,  він також зобов’язаний подати  до 1 квітня 2020 року електронну декларацію за минулий рік.

Додатково повідомляємо, що суб’єкт декларування упродовж семи днів після подання декларації має право подати виправлену декларацію, але не більше трьох разів.

Одночасно звертаємо увагу, що для заповнення декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування суб’єктам декларування необхідно отримати Електронно цифровий підпис.

Також повідомляємо, що за порушення законодавства передбачено адміністративну і кримінальну відповідальність.

Одночасно повідомляємо, що останнім днем подачі електронних декларацій за 2019 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, є 31 березня 2020 року.