flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом проведено аналіз судової практики розгляду справ про адміністративні правопорушення у галузі забезпечення безпеки дорожнього руху

07 грудня 2023, 15:35

На виконання плану роботи Балаклійського районного суду Харківської області на 2 півріччя 2023 року проведено аналіз судової практики щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення у галузі забезпечення безпеки дорожнього руху за 5 місяців 2023 року.

Відповідно до стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2020 р. № 1360-р, безпека дорожнього руху на сьогодні є ключовим елементом розвитку суспільства. Велика кількість транспортних засобів є невід’ємною частиною економіки країн, але водночас транспортні засоби несуть небезпеку життю громадян. Лідери багатьох держав світу об’єднують свої зусилля для зменшення кількості постраждалих та травмованих внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Міжнародне співтовариство приділяє значну увагу розробленню та здійсненню практичних заходів з безпеки дорожнього руху, спрямованих на запобігання дорожньо-транспортному травматизму.

У зв’язку з вищезазначеною ситуацією було вирішено провести аналіз судової практики Балаклійського районного суду Харківської області з розгляду справ про адміністративні правопорушення у галузі безпеки дорожнього руху.

В цьому аналізі висвітлені справи про адміністративні правопорушення у галузі забезпечення безпеки дорожнього руху, що були в провадженні Балаклійського районного суду Харківської області в період 01 липня 2023 – 30 листопада 2023 року.

Аналіз опубліковано на вебсайті суду в розділі Інше/Аналізи та узагальнення/Аналізи та узагальнення за 2023 рік/Аналіз судової практики щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення у галузі забезпечення безпеки дорожнього руху за 5 місяців 2023 року.